Dom za odrasle osobe Vila Maria, Pula

Glazboterapija

Projekt Glazboterapije provodi Andrea Prenka, mag. mus. Sudionici projekta su osobe s mentalnim oštećenjem smještene u Domu, a voditelj projekta je Tina Bitunjac, radni terapeut.

Glazboterapije se provodi jednom tjedno po sat i pol kroz 10 mjeseci, a grupne aktivnosti obuhvaćaju do 10 korisnika. Kroz upotrebu glazbe i njenih elemenata kao intervencije u svakodnevnom okruženju, u radu s grupom nastoji se ostvariti bolja kvaliteta života i poboljšati fizičko, socijalno, emotivno, spoznajno i mentalno zdravlje.


Erasmus

"Samo s pomoću umjetnosti možemo izaći iz sebe, znati što netko drugi vidi od tog svemira koji nije isti kao naš..." (Marcel Proust)

CHARME (Culture Handicap Art et Rencontres de Mobilité Européenne) je međunarodni projekt sufinanciran kroz Program ERASMUS+, Ključna mjera 2. – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse, 2018-1-FR01-KA204-048124. Trajanje projekta je 23 mjeseca (listopad 2018. - kolovoz 2020.), a ukupna vrijednost je 213.080,00 €.


SALTO

Međunarodni projekt SALTO (Social Action for Life quality training and TOols) pod vodstvom francuske obrazovne ustanove Etcharry Formation Développement usmjeren je ka razvoju aktivnosti u radu s osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom, poglavito osobama s invaliditetom s ponašajnom komponentom poput poremećaja iz spektra autizma, mentalnog oštećenja ili Alzheimerove demencije.


Projekt Vila Maria

Sudionici projekta su predškolarci i odgajateljice Dječjeg vrtića “Oblutak” iz Pule, učenici i profesori/voditelji osnovnih i srednjih škola Grada Pule, učenici  i profesori/voditelji  nekih osnovnih škola izvan Grada Pule, predstavnici Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre te odrasle osobe s mentalnim oštećenjem smještene u Domu.


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.