Park Doma Villa Maria

Projekt doprinosi povećanju kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju i maksimalnom korištenju potencijala.


Ruka koja drži glazbeni instrument - gitaru

Projekt Glazboterapije provodi Andrea Prenka, mag. mus. Sudionici projekta su osobe s mentalnim oštećenjem smještene u Domu, a voditelj projekta je Tina Bitunjac, radni terapeut.


Erasmus logotip

"Samo s pomoću umjetnosti možemo izaći iz sebe, znati što netko drugi vidi od tog svemira koji nije isti kao naš..." (Marcel Proust)

CHARME (Culture Handicap Art et Rencontres de Mobilité Européenne) je međunarodni projekt sufinanciran kroz Program ERASMUS+, Ključna mjera 2. – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse, 2018-1-FR01-KA204-048124. Trajanje projekta je 23 mjeseca (listopad 2018. - kolovoz 2020.), a ukupna vrijednost je 213.080,00 €.


SALTO

Međunarodni projekt SALTO (Social Action for Life quality training and TOols) pod vodstvom francuske obrazovne ustanove Etcharry Formation Développement usmjeren je ka razvoju aktivnosti u radu s osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom, poglavito osobama s invaliditetom s ponašajnom komponentom poput poremećaja iz spektra autizma, mentalnog oštećenja ili Alzheimerove demencije.


Projekt Vila Maria - djeca oslikavaju zidove

Sudionici projekta su predškolarci i odgajateljice Dječjeg vrtića “Oblutak” iz Pule, učenici i profesori/voditelji osnovnih i srednjih škola Grada Pule, učenici  i profesori/voditelji  nekih osnovnih škola izvan Grada Pule, predstavnici Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre te odrasle osobe s mentalnim oštećenjem smještene u Domu.


Vrtno jezero u Domu Vila Maria u Puli

Projekt Program dodatnih mjera specijalističke zdravstvene zaštite korisnika provodi se kontinuirano od 2002. godine.

Tijekom 2013. u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula ostvareno je tiskanje zbirke poezije pod nazivom "Koraci kroz stihove" čiji su autori korisnici doma.